Wednesday, September 24, 2008

~handsOme vS. xhandsOme~

Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap, “woow, cool giler“
Kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap, “Eh perasan bagus“

Kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata, “nobody’s perfect“
Kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
Perempuan akan cakap, “Memang… muka pun macam pecah rumah!“

Kalau lelaki handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan cakap, “Wah.. machonya.. macam hero filem!“
Kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata, “Entah-entah kawan dia“

Kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
Perempuan akan kata, “Sepadan sangat“
Kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
Perempuan akan kata, “Mesti kena bomoh perempuan tuh!“

Kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata, “Jangan sedih, kan saya ada“
Kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata, (terdiam, tapi telunjuknya meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)…

Kalau lelaki handsome penyayang binatang
Perempuan akan cakap, “Perasaannya halus… penuh kasih sayang“
Kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
Perempuan akan cakap, “Sesama ‘keluarga’ memang harus menyayangi“

Kalau lelaki handsome bawa BMW
Perempuan akan cakap, “Matching… hebat luar dalam“
Kalau lelaki tak handsome bawa BMW
Perempuan akan cakap, “Bang, bosnya mana?“

Kalau lelaki handsome tak mau bergambar
Perempuan akan cakap, “Pasti takut kalau-kalau gambarnya tersebar“
Kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
Perempuan akan kata, “Tak sanggup melihat hasilnya ya?“

Kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap, “Ini barulah lelaki gentlemen“
Kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap, “Naluri pembantu, memang begitu“

Kalau lelaki handsome bersedih hati
Perempuan akan cakap, “Let me be your shoulder to cry on“
Kalau lelaki tak handsome bersedih hati
Perempuan akan kata, “Kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?“

Sume nih mcm x betul jew.. ade pulak perbezaan antara handsome ngan tak handsome.. haishh.. xsemua orang perfect maa.. handsome ke tak handsome kew, same jew, cuma hati jew yg beza.. jangan nilai seseorang ikut luaran sahaja.. kena tau hati budi, barula boleh ckp macam2.. setengah orang suke orang handsome, setengah orang suke orang tak handsome.. yang penting kte kne tau hati dorang.. xsemestinya orang handsome baik, pandai, gentleman, n xsemestinya orang xhandsome tuh jahat, xpandai, xgentleman, pecah umh.. its all cume tanggapan orang jew.

sOooo, dUn jUdge peopLe by itS cOveR.. ;
p

5 comments:

N said...

betol.
tgk luaran je watpe.
nnt nak tgk yg dalaman gak.
muka lawa/handsome tp prangai cam hram, srupe gi letak kat zoo jadi kan hiasan je.

NieS_Saa said...

betul tu nini..
say asokong kamoo..
hehe..

FaHMiE GrEAt said...

tp btl la..
bnde nie terjadi kat aku..
haha..:p

NieS_Saa said...

ye ala fahmie..
hehe..

FaHMiE GrEAt said...

huhu..:p
btl la..