Wednesday, January 25, 2012

Next weeek!

Next week going to be my auntie's (eventhough auntie, tp umur die baru 25 okay, sebaye my elder sis) wedding. Can't wait for that day. :D

Seyesly ta saba na tunggu hari bahagia die datang. Pasti seronok. Kenape? 

First, sebab ak sekarang da pindah dekat teluk intan. So, dekat dengan rumah opah yg terletak bidor. Selalu la balik sane uruskan ape-ape hal.

Second, sebab ak kan cuti ta bergaji. Unemployed! Duduk rumah mmg ta buat ape, then buat la barang-barang na bagi guest yg datang tyme kawen tu nanti. Banyak bhai buat smp 1000 botol.. Banyak step na kene buat untuk siapkan botol tu saje. Kene ribenkan penutup, aturkan bunga, buat riben, then gamkan semua. Da siap semua, baru la isikan sumting dalam tu.  

Third, terase la bahang-bahang yang akan datang si kakak gua pulak la yg akan mengikut gaye nye. Bulan 5 kot abis blaja, then boleh la ditanda. Calon pn da ade. Haha..

Tahun lepas bulan 4, mak sedare (umur 27 sekarang), kawen dengan orang ipoh, perak jugak. Seronok gilee mase majlis tu. Kiteorang berbaju same ant kazen. Golongan mak-mak lain patern ngan kiteorang tp same ant mak-mak la. Yg lelaki same je ant pak-pak and kazen. Meriah u'ollss. 

(Both of them sangat bahagia sekarang sebab tahun nie insyaAllah akan dapat baby. Kami akan dapat sepupu! Ya Allah, semoga kau lindungi kakak dan babynya. :D )

(Gamba gelap sikit, tapi yang penting baju kami samee.. XD )

So, 4/2/2012 nie lagi satu kenangan bakal terpahat antara kami semua. Kak cik akan disatukan dengan orang manjung. Perak jugak la. Mane lagi. Haha. Pakaian sume da siap da dijahit oleh opah yang berbakat besar. 'Opah kalau bukak butik, pasti ramai pelanggan.' Osem bhai. Kite tunggu la majlis kakcik pulak. Semoga semuanya berjalan lancar. InsyaAllah. :D

By,



5 comments:

Ahmad Raimi said...

Ngko bila lg niessa?

Niessaa said...

Remy : Gua? erm, lambat lagi.. paling-paling pn lagi 2 tahun ke? haha.. selesai yg tua-tua dr gua dulu.. haha.. tade la.. kalau ade jodoh, ade la.. :D

Ahmad Raimi said...

peh 2 tahun..jgn lupa jemput aku! Meja VVIP k? :D

Niessaa said...

remy : haha.. jangan doakan 2 tahun lagi. Doakan cepat-cepat sikit. VVIP? boleh. janji majlis kau ak pn meja vvip. haha.. :P

Ahmad Raimi said...

hamboi~tp really lah skang mkin ramai kwn aku kawin. 2011 ada 2012 pun ada..aku rasa cam~peh dh ready nk berkawin..awesome