Wednesday, January 11, 2012

New hapdate~

Semenjak dua menjak nie, malas gilee la na hapdate blog nie. Kes nye sebab saye rase lapang sangat, hari-hari pun tengok Running Man. Ulang banyak kali pn tape la, ta bosan wa cakap same lu! 




Ahli-ahli RM yang sangat mengembirakan hari-hari saye.. :D

Okay, tutup cerita RM, skang cite pasal keje. Hari tu ade kawan mak, mintak mak keje kantin macam dulu (waktu saye skolah rendah, mak keje kantin skolah). Tapi mak tanak, na duk umah dating dengan ayah. Haha.. Mak suh saye yg pegi keje situ, saje-saje buat part time drpd duk rumah ternak lemak kan. Saye pn stuju la, na keje ngan kawan sebelah rumah. Pagi-pagi esoknye, bangun awal, 6.45 da pegi skolah. Jumpa la makcik kantin tu. Seyes semangat na buat part time nie. Tapi, makcik tu cakap die tanak orang keje kejap-kejap je. Die na orang yg keje 3 tahun macam tu. Sebab na cucuk la, itu la ini la.. Aduh, patah hati gileee.. Then, kami pn balik la rumah balik dengan hati yg luka. *Ayat*

Petang tu, tengah-tengah main henpon, ade mesej masuk. Kate nye ade interview terbuka kat company computer yg baru bukak tu. *Last week tanye ade vacancy ta, lepas tengok iklan banner die* So, dengan semangat nye pegi tangkap gamba, print resume, potostat ic bagai.. Sebab die soh bawak semua tu esoknye lepas dpt msj tu! Gilee btol~ Tade preparation langsung. Oh ya, ajak jiran sebelah sekali since itu interview terbuka.. :) 

Esoknye, pegi kat company tu, eventhough ta besa, tp cantik gilee. And dekat dengan rumah, so boleh la pegi balik keje dengan senang. Saye isi position designer. Tade la ramai sangat orang yg datang, 30 lebey la jugak kan. Since ad 7 position. Then, die panggil interview sorang-sorang. Yg interview saye, lelaki cina, since company cina kan. Kejap je interview nye, die ta tanye banyak pn. Abis tu, balik la. Katenye dapat jawapan dlm sehari dua. Sangat berharap tuk dapat keje tu. Tp now da na dekat seminggu da. Dalam fikiran satu je, TADAPAT! Haha.. :'|

Tatau la ape suratan tuk saye, tadapat semua keje yg saye na. Mungkin terlalu berharap boleh musnahkan semuanya? Salah ke berharap? Bukan rezeki saye lagi kot. Na buat macam mane. Tabah dan sabar je la. So, buat mase ni, kne rileks lagi. Tambah-tambah majlis kahwin mak sedare ta sampai sebulan lagi, so kne la prepare ape yg patut. Nasib baik kne baya YTN bulan 4 nanti. So, boleh la survey-survey keje lain. Oh ya, boleh baya lg kot YTN tu even ta keje sebab dwet pinjaman ritu  masih berbaki lagi dalam bank tu.. Haha.. Yang ta sedapnye, mulut orang la duk tanye itu ini, then malu dengan kawan yg da keje dapat gaji bagai. Tu je masalahnye! Kalau mereka ta cakap ape-ape dan hati ta rase ape-ape, saye boleh je duk rumah lagi.. :P

Moga-moga ade keje yg sesuai tuk saye nanti. Permudahkan semua untuk saye, Ya Allah.. :'D

By,




3 comments:

sipah said...

eh tayah malu2 dengan org y dah dpt keje. itu rezeki masing2. percaya kat Allah ok :D

Niessaa said...

sipah : haha.. malu lorh~ blaja sme2, keje tade.. tp tu la, kalau Allah ta berkehendakan, ape pn ta jadi kan. Yg pasti, percaya pada Allah.. :)

Ahmad Raimi said...

btul ckap sipah tuh..rezeki aku awal jugak..tp aku x enjoy..xde guna jugak..kena cari yg kita enjoy lah..no matter gaji tinggi mane pun..x jumpa kepuasan/keseronokan berkerja..mmg payah la..