Thursday, August 18, 2011

Rezeki~

Keje? Interview?
Pfft~

Cite pasal keje nie, mmg ta habis la kan.. Haha.. Sume pn dok cari keje skang.. Rezeki orang kan lain-lain.. Ade yang da dapat keje dengan gaji yg osem-osem.. Aku? Haha.. Duk umah wat keje-keje umah je la.. 

Bukan ta mencari keje, cari je kat web-web nie.. Tp, rezeki Tuhan kan, tade lagi la tue.. Hehe.. Lagipun hasrat hati memang na keje lepas raye.. N lepas habis amek and lulus lesen kete bln sembilan nanti.. So, sambil-sambil tu apply la mane keje yang sesuai dengan kelayakan.. :)

Demand? Ta la.. Mane ade.. Cuma kalau boleh na la kerja yang diminati, dihantui, disukai.. Haha.. Itu kire demand ke? Ntahla.. Gaji pn kalau boleh asal dapat tanggung makan minum n bagi dwet kat mak ayah plus na beli kete, cukup la.. Hehe.. Macam demand plak.. Lagi satu na menambahkan ape yg dikate demand tue, kalau boleh, na la keje dekat area Perak-perak nie aje.. Senang na balek jumpa mak ayah kan.. Tapi, bidang grafik ni keje banyak kat area Sel, Kl cmtu.. So, mane-mane yang ade rezeki tue, aku amek la.. Bukan demand sgt pn.. Kauorang mst ade kriteria snd na keje kan? Itu demand ke? =.="

Hari tu dpt call dr Inspedia.. Inspedia nie company yg buat animation byk la.. And cite-cite die byk kuar kat tv la.. Aku ade apply utk jd 2D Animators, then sehari je apply die da call soh dg interview. Apekah? Tapi, bile ak ckp ak ta grad lg, die kate die akn call lepas grad.. Pfft~    Btw, selase lepas die ade call lagi.. Same je la jawapan die.. Kate mak sedare aku, na jawab call dr company nie, kne ad skill.. Haha.. Camno nye? Kne blaja dr die nie.. Hehe~ Lagi satu, semalam ad apply Grafik designer kat TM-Info Media (under TM), pastu td die call soh dtg interview kat Ipoh TOMOLO.. Adoiyai~ Awat cepat sgt angpa panggil.. Ceq baru apply.. Ni tatau na buat keputusan cmne.. Macam na cube, macam tanak pn ade.. Teroknyeeeeee~ :'(

Bile tgk kawan-kawan sebok interview sane, interview sini, teringin jugak na camtu.. Tapi, bile da dapat macam kawan-kawan, tanak pegi pulak.. Haish~ Kawan-kawan grafik saye masih rileks, boleh ta na join dowang rileks? Hahaha~ Kecoh tol ang nie Niessaa.. Pfft~ 

Harap-harap ade la peluang keje untuk ak diluar sane.. Bukan ape, aku mengharapkan TNB, tp kne cube jugak peluang lain sbb kalau nnt ta dpt TNB, kan kuciwa nnt.. Owg len hebat, mst senang dpt.. Kau je bese Niessaa.. So, kne la mencuba mengapply keje.. Huu~ Sobs nyee.. :|

Walau ape pun (cewah!), Rezeki Allah kan lain-lain.. Ta perlu terburu-buru na jeles-ikot-bengang ngan orang lain.. Mungkin Allah bagi rezeki kat dia orang awal, kite punya rezeki tatau bile pulak kan? Mungkin esok, lusa, tulat? InsyaAllah, selagi kita dekat dengan Allah, Allah pasti menyenangkan kite.. Dugaan and cubaan Allah nie banyak, kene la pandai-pandai menghadapinya.. Janji yang pasti, kita percaya pada Allah.. 

Ya Allah, bantulah aku agar sentiasa mencintai-Mu~ 
:')

By,


3 comments:

NooR akMa cHe RoHani said...

alhamdulillah..ok ah tuh yunk..try ah p interview tuh..jgn jd cm ak..hehehe..btw,gud luck k klu p..do ur best bebeh..:)

Raimi said...

engkau punya font, size ngan kaler ada masalah dalaman ngan aku..kejap2 aku kena pkai spec! haha..pepa pun gud luck tuk ko nye interview!chill je..jgn cuak..

Niessaa said...

qemma : alhamdulillah~ actly to say, i'm not ready yet la.. how meyh?

remy : haha.. sbb owang susah na tgk la ak buat cmtu.. gempak seh~